Dakwerken:wat te doen als uw dak lekt

Of er nu water uit uw fundering sijpelt, water uit uw ramen of water dat door gaten in uw dak naar binnen komt, lekkages kunnen leiden tot langdurige en kostbare schade aan uw huis - vooral als u ze onbehandeld laat. Bekijk meer informatie op www.bkgdakwerken.be voor het inschakelen van een dakwerker voor al uw dakwerken.

Uw dak bestaat uit een systeem van fijn afgestelde componenten, dus het zoeken naar een daklek kan verschillende methoden vergen. Een paar van de meest voorkomende symptomen zijn:

dakwerken lek dak

Waterringen/vlekken op uw plafond - Dit is het meest voor de hand liggende teken van een daklek, vooral als de ruimte zich op de bovenste verdieping van uw huis bevindt. Als het zich op een muur of benedenverdieping bevindt, kan het een lekkende leiding zijn. In beide gevallen moet u overwegen om een aannemer te bellen voor verder onderzoek.

Beschadigd gootstuk - Het plaatwerk dat de verbindingen van uw dak afsluit, wordt gootstuk genoemd. Het dient een soortgelijk doel als gipsplaten "tape", het papier of de lijm die de platen van gipsplaten met elkaar afdichten om een naadloze uitstraling te creëren. Dak knipperen kan voorkomen dat er water binnen te komen tussen de blootgestelde naden van uw dak.

Als u opmerkt dat de flitsende stroken die los of beschadigd lijken na het lopen rond uw huis, is het misschien tijd om ze te vervangen. U zou ook een visuele inspectie van uw dak kunnen uitvoeren om het opvlammen te controleren dat niet waarneembaar is vanaf de grond.

Stopcontactgoten - Uw dakgoten zorgen ervoor dat het water veilig van uw dak wordt afgevoerd zonder dat het naar uw huis wordt afgeleid. Als uw dakgoten vol bladeren, ijs of ander vuil zitten, kan er water in het zwembad terechtkomen en door de bestaande gaten in uw dakbedekking stromen. Erger nog, als uw goten zo verstopt zijn dat er geen water in kan komen, kan het water zich op uw dak poolen en de structurele omlijsting van uw dak belasten.

Ijsschade - Onze strenge winters in het midden van het Zuiden kunnen een aanzienlijke ijsvorming op uw dak veroorzaken. Ijsdammen zijn bevroren brokken die zich ophopen in goten, tussen shingles of plaatsen op uw dak waar stilstaand water zich kan verzamelen. IJsdammen kunnen dakbedekkingsmaterialen uit elkaar scheuren en gaten in uw daksysteem creëren waardoor er water in uw daksysteem kan binnendringen. Houd uw dak in de gaten tijdens de winter om er zeker van te zijn dat er zich geen noemenswaardig ijs heeft opgehoopt.

Ontbrekende of beschadigde shingles - Shingles zijn de eerste lijn van bescherming die uw dak heeft tegen de elementen. Als u merkt dat er ontbrekende of beschadigde dakspanen zijn na een hevige storm, of als u dakspanen van uw dak op de grond ziet liggen, moet u misschien een aannemer bellen voor reparaties.

Vorm - als u moet of vorm ruikt, of het op visueel het inspecteren van muren en zolderruimten kunt zien, dan is er of een lek of ventilatiekwestie het waarschijnlijkst of een ventilatiekwestie, die allebei sanering vereisen.

Het overwinnen van een Lekkage van het Dak

Als u vaststelt dat uw dak een lek heeft, is het tijd om een aannemer te bellen om het reparatieproces te starten. Hoewel doe-het-zelf-reparaties verleidelijk kunnen zijn, kunt u het beste vertrouwen op een expert die weet hoe u een lekkend dak veilig en correct kunt stoppen. Vocht kan tot schimmel leiden als het niet snel en effectief wordt aangepakt. Er zijn echter maatregelen die u kunt nemen om te voorkomen dat het dak lekt. In de winter kunt u de tijd nemen om eventuele sneeuw op uw dak te verwijderen. Vergeet niet, klim nooit op uw dak en overweeg een professionele sneeuwruimingsdienst te bellen als u dat nodig heeft. U moet ook waakzaam blijven om uw dakgoten schoon te houden. Als u een aannemer van dakbedekking nodig heeft om uw daklek te repareren, of als u met een deskundige deskundige deskundige wilt praten die kan vaststellen of er een lek is, neem dan contact op met ons.